Cum îmi ajut copilul când îi citesc cu voce tare?

 

Până la începerea școlii, îmi doresc să vă vorbesc despre diferite aspecte prin care îi putem pregăti pe copii pentru școală. Azi vreau să mă opresc asupra beneficiilor cititului cu voce tare, referindu-mă la situațiile când noi, adulții, le citim copiilor cu voce tare. 

Cum îmi ajut copilul când îi citesc cu voce tare

📔 Fortificăm relația părinte-copil Momentele de lectură ne oferă oportunități minunate de a ne conecta, de a crea amintiri de neuitat și de a solidifica încrederea. Când li se citește, copiii se simt îngrijiți, iubiți și în siguranță.
📗 Dezvoltăm abilitatea de ascultare atât de necesară înainte ca aceștia să învețe să citească. 
📒 Sprijinim dezvoltarea cognitivă și îmbogățirea vocabularului Citindu-le copiilor în primii 5 ani de viață, îi expunem la un vocabular cu 1,4 milioane de cuvinte mai mult decât dacă nu le-am citi. 
📙 Lărgim Intervalul de atenție dezvoltându-le capacitatea de concentrare și abilitățile de autodisciplină.
📕 Îmbogățim creativitatea, atât pentru dezvoltarea intereselor și a ideilor.
📘 Oferim lecții de viață 
📓 Sprijinim dezvoltarea emoțională și socială Cărțile pe diferite subiecte îi ajută pe copii să învețe cum să facă față experiențelor dificile sau stresante.

În timp ce cititul independent este cu siguranță important, cititul cu voce tare pentru copii de până la 14 ani are încă beneficii, atât din punct de vedere academic, cât și emoțional. Știați că cel mai mare declin al lecturii de plăcere se înregistrează după vârsta de 8 ani? 

Comentarii

Postări populare