ANUNȚ IMPORTANT

"Începând  de luni, 30.09.2019, accesul părinților în școală se va face conform procedurii nr 117 din 15.09.2018. Perioada de trei săptămâni în care părinții au condus  elevii până la sala de clasă a fost pentru acomodarea elevilor de la clasele pregătitoare.
 Având în vedere  siguranța elevilor, se impune controlul și evidența persoanelor care au acces în școală, prin urmare se va respecta întocmai procedura de mai sus din care va aducem la cunoștință următorul extras:

8.3. Accesul elevilor, cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar si nedidactic

8.3.1. Programul Liceului Teoretic Alexandru Vlahuță.

- Clasele cu program dimineața: 8:00-14:55;

- Clasele cu program dupaamiază: 12:05-19:00.

8.3.2. Accesul profesorilor,personalului didactic auxiliar și neauxiliar, se poate face prin cele doua cai de acces în unitate.

8.3.3. Elevii pot intra în unitatea şcolară numai pe la intrarea elevilor având asupra lor carnetul de elev(vizat). Elevii care nu au carnetul, pot intra în unitate după ce sunt identificati de către paznicul de serviciu cu ajutorul cadrelor didactice, a profesorului de serviciu.

8.3.4. Ieşirea elevilor din şcoală în timpul programului sau în pauze este strict interzisă, cu excepţia situaţiilor speciale

8.3.5. Parintii si reprezentantii legali astepta elevii la iesirea de la curs, la poarta de intrare /ieșire a elevilor.

8.3.6. Pentru asigurarea securităţii şi siguranţei elevilor, a personalului şi a bunurilor aflate în dotarea şcolii, cât şi pentru preîntâmpinarea violenţei în unitatea de învăţământ, activitatea în şcoală este monitorizată video permanent.

8.3.7. Personalul de pază este obligat să cunoască şi să respecte obligaţiile ce îi revin, fiind direct răspunzător pentru paza şi integritatea şcolii, a bunurilor şi valorilor încredinţate, precum şi pentru asigurarea ordinii şi securităţii persoanelor în incinta unităţii de învăţământ.

8.3.8. Se interzice intrarea elevilor și a tuturor angajaților unității însotiți de câini, sau să aibă asupra lor arme sau obiecte contondente, substanțe toxice, explozivo-pirotehnice, iritante- lacrimogene sau ușor imflamabile, publicații având caracter obscen sau instigator, precum și stupefiante sau băuturi alcoolice. .

8.3.9. Este interzis accesul în școală a persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a celor turbulente, a celor avand un comportament agresiv, precum și a celor care au intenția vadită de a deranja ordinea și liniștea în instituția de învățământ

8.4. Accesul persoanelor străine

8.4.1. Accesul reprezentantilor legali si a persoanelor care solicita acces în spatiul scolar se face numai pe la intrarea principală. Orice vizitator este trecut în registrul de la punctul de control unde se înregistrează urmatoarele date: Numele și prenumele / Seria și numarul actului de identitate / Destinația / Ora sosirii / Ora plecării  / Observații. Excepție de la înregistrare  fac persoanele care au acces în unitate pentru a prelua elevii de la semiinternat, aceștia fiind înregistrati într-un tabel, conform anexei 1, având obligația de a se legitima la paznicul de serviciu de la intrarea principală.

8.4.2. În cazul în care persoanele străine pătrund în şcoală fără a se legitima şi a fi înregistrate în registrul de intrări-ieşiri de la poartă, directorul unităţii/profesorul de serviciu va solicita intervenţia poliţiei şi aplicarea prevederilor legii nr. 61 privind interzicerea accesului persoanelor străine în instituţiile publice.

8.4.3. Se interzice intrarea vizitatorilor insoțiți de cîini, sau care au asupra lor arme sau obiecte contondente , substanțe toxice, explozivo-pirotehnice, iritante-lacrimogene sau ușor imflamabile, publicații având caracter obscene sau instigator, precum și stupefiante sau băuturi alcoolice.

8.4.4.Vizitatorii au obligația, să respecte reglementările interne ale unității de învățământ referitoare la accesul în școala și să nu paraseasca locul stabilit pentru întâlnirea cu persoanele din școală. Se interzice accesul vizitatorilor în alte spații decât cele stabilite conform declarației inițiale fără acordul conducerii unității de învățământ. Nerespectarea acestor prevederi poate conduce la evacuarea din perimetrul școlii a persoanelor respective, de către organele abilitate și/sau la interzicerea ulterioara a accesului acesteia în unitate;

8.4.5. În cazul in care este solicitat un cadru didactic ce este la ora în acea perioada, se va astepta pana la pauză.

8.4.6. . Este interzis accesul în școală a persoanelor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a celor turbulente, a celor avand un comportament agresiv, precum și a celor care au intenția vadită de a deranja ordinea și liniștea în instituția de învățământ



8.5. Situațiile pentru care părintele, tutorele sau susţinătorul legal al copilului/elevului are acces în incinta unităţii de învăţământ:

8.5.1. a fost solicitat/a fost programat pentru o discuţie cu un cadru didactic sau cu directorul/directorul adjunct al unităţii de învăţământ;

8.5.2. desfăşoară activităţi în comun cu cadrele didactice;

8.5.3. depune o cerere/alt document la secretariatul unităţii de învăţământ;

8.5.4. participă la întâlnirile programate cu educatorul-puericultor/educatoarea/învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământ preşcolar/primar/profesorul diriginte;

8.5.5.participă la acţiuni organizate de asociaţia de părinţi.

Comentarii

Postări populare